Vores behandlinger

Akupunktur

​Akupunktur er en meget gammel behandlingsmetode, der har vist en lang række flotte resultater. Behandlingsformen er baseret på et holistisk menneskesyn og kan bruges både som selv-stændig behandlingsform og som supplement til den almindelige behandling. 

Akupunktur har ingen bivirkninger og styrker livsenergien, hvorved kroppens egen balance genoprettes.​​ 

Behandlere

Kirsten Dreyer

Bindevævsmassage

Mange mennesker har skæve nakke- og ryghvirvler eller skæve bækkenknogler med smerter i nakke, ryg og/eller lænd til følge. Det kan ofte skyldes svage muskler, der har svært ved at holde​ knoglerne på plads. 

Dette kan afhjælpes med bindevævsmassage, som er en blid, behagelig, specifik og effektiv form for massageteknik, der afbalancerer spændingsniveauet i muskelhinder, sener, ledbånd, læderhud og knoglehinder.

Behandlere

Kirsten Dreyer

Fysioterapi, kropsterapi, kroppens ressourcer

​​Der henvises venligst til Lars Helbæks hjemmeside for yderligere info: www.helbaekfys.dk

Behandlere

Lars Helbæk

Fysiurgisk massage

​Massagens formål er at øge smidighed og muskelbalance, stimulere kredsløbet samt virke smertelindrende på ømme og trætte muskler. Massagen bidrager til at forebygge spændinger og skader. Den virker afslappende, giver ofte en følelse af mere energi og bidrager dermed også til et øget velbefindende samt frigivelse af ressourcer til at klare en ofte stresset hverdag.

Fysiurgisk massage kan bl.a. anbefales til rygsmerter under og efter graviditet, ømme ben, spændings-hovedpine, hold i nakke eller lænd, spændte muskler i det hele taget, musearm/tennisalbue m.v.​

Behandlere

Kirsten Dreyer

Dorthe Vester

Kinesiologi

​Kinesiologien kan bruges til at få en mere forståelig kommunikation med sit eget indre. Det kan både dreje sig om vejledning i forhold til forskellige symptomer inden for det fysiske område, fx en dårlig fordøjelse, eksem, astma, smerter af forskellig art, svimmelhed og meget andet. Men der kan også være god hjælp at hente i forhold til andre livsomstændigheder, man kan havne i, så som utilfredshed generelt, stress på arbejdet eller i hjemmet, dårlige parforhold m.v. Vi mennesker har en tendens til at gå rundt og tro noget om os selv, som måske ikke er så hensigtsmæssigt længere, fx at de andre er bedre end jeg, smukkere, gladere, heldigere, eller hvad det nu kan være, og disse mønstre er dejligt forløsende at få kigget på, da vi trækker vejret mere frit, når vi er i balance med os selv og dermed også bliver bedre i stand til at forholde os mere ligeværdigt i de relationer, vi indgår igennem livet. Man kan samle det hele under ét ord, nemlig stress. Stress er en tilstand vi kan komme i, når der er noget, der ikke helt fungerer i os eller i vores omgivelser, og som vi har svært ved at gøre noget ved selv, og så betyder det ikke så meget, om vi har ondt i maven eller i livet, stress er begge dele. Kinesiologien kan hjælpe med til at få et overblik over, hvad der kunne ændres på og dermed skabe mere balance i os. En hjælp til selvhjælp kan man kalde det. Jo bedre balance, du selv er i, jo bedre tackler du livet hen ad vejen på den for dig mest hensigtsmæssige måde.​​

Behandlere

Trine Bak

Kranio-sakral terapi

​Behandlingsmetoden blev klinisk udviklet og medicinsk beskrevet i USA for ca. 35 år siden. Kranio-sakral systemet består af knoglerne i kraniet, rygsøjlen og korsbenet samt hjerne- og rygmarvsvæske, hjernehinder, membraner og bindevæv. Væsken er nødvendig for, at 

hjernecellerne kan få næring og udskille affaldsstoffer, samtidig med at den virker beskyttende på centralnervesystemet. Alt væv pulserer i en symmetrisk og jævn rytme, der kaldes den kranio-sakrale rytme.

Terapeuten arbejder på hele kroppen, men især på kraniet, ansigtet, rygsøjlen og bækkenet. Kranio-sakral terapi er en blid og meget dybtgående behandlingsform, hvis primære mål er at korrigere ubalancer og forbedre kranio-sakral systemets funktion og herved skabe og bevare en sund og afbalanceret tilstand på alle niveauer. 

Kropsterapi / Totum

Kropsterapi arbejder kort fortalt ud fra en teori om, at krop og psyke hænger sammen. Har man f.eks. ondt et sted i kroppen i en længere periode, kan det også begynde at påvirke psyken. På modsat vis kan angst og stress og andre psykiske belastninger også sætte sig i kroppen. Mange kender nok det med få ondt i maven, når der er for meget pres på, eller man ikke får sagt fra?

Kropsterapi benytter ”værktøjer” som pulserende massage, massage og tryk på muskler og meridianbaner. En anden vigtig del af det er samtale. Kombinationen af disse, kan hjælpe klienten til at lære at være mere opmærksom på, hvordan kroppen reagerer, når man oplever noget psykisk belastende.

Behandlere

Christian Daugaard

Zoneterapi

​Under og på fødderne findes et fuldstændigt kort over den menneskelige krop. Hver en del af kroppen har en zone på fødderne, som kaldes en reflekszone. Hvis der er ømhed i en reflekszone, kan det skyldes, at en del af kroppen ikke fungerer optimalt. Ved at behandle de ømme reflekszoner med specielle trykkombinationer, kan organerne påvirkes til en bedre funktion og dermed genoprette kroppens ubalance.

Zoneterapi nedsætter spændinger og stimulerer blodomløbet og energistrømmene i kroppen. Hele organismen får ny energi, og sundhed og velvære styrkes.​​

Behandlere

Dorthe Vester

​​Klinikken ved Åen

Åboulevarden 39, 3.tv.

8000 Århus C

​Klinikken ved Åen er centralt beliggende, midt i Aarhus.

Der er parkeringsmulighed i både ​Magasins P-Hus og DOKK1.